Λίγα λόγια για τον τρόπο που θα δουλεύουμε:  Όπως είναι γνωστό η Γνώση του Εαυτού και του Κόσμου,  είναι μια χρονοβόρα διαδικασία. Θέλει Θέληση, Υπομονή και Επιμονή. Μην ανησυχείτε αν δεν τα ‘χετε , άλλωστε αυτά είναι που εξερευνούμε στην ‘’Φιλοσοφική Πράξη’’ και αυτά είναι που αναπτύσσουμε. Δηλαδή αν διαπιστώσετε ότι δεν τάχετε, τότε είστε σε καλό δρόμο (όσον αφορά την Αυτογνωσία) και στο σωστό μέρος.

Απ” την άλλη υπάρχουν βέβαια και πράγματα που χρίζουν άμεσης αντιμετώπισης και λύσης. Γνωστό είναι δε σε όλους μας, ότι μόνο όταν φτάσει ο κόμπος στο χτένι αποφασίζουμε να κάνουμε κάτι για αυτό που μας απασχολεί.

Εμείς στην ‘’Κλινική  Φιλοσοφία’’ θα κάνουμε και τα δύο. Αυτό που θα δουλεύουμε θα είναι τα ‘’επείγοντα’’, τα άμεσα προβλήματα, αυτά που μας φέρνουν στην πόρτα του Ψυχοθεραπευτή*. Μέσα απ” αυτά θα γνωρίζουμε τον εαυτό μας και τον Κόσμο. Η λογική εξήγηση αυτού που λέμε είναι ότι αυτό που είμαστε πραγματικά, είναι αυτό που πράττουμε και ο τρόπος που ενεργούμε και συμπεριφερόμαστε, και καθόλου αυτό που σκεφτόμαστε ή λέμε. Έτσι διερευνώντας  το ‘’επείγον’’ περιστατικό, γνωρίζουμε κατ’ αρχήν τον εαυτό μας, γιατί αυτό το οποίο ερευνούμε για να του δώσουμε λύση, έχει βέβαια να κάνει άμεσα με τον εαυτό μας, αφού αφορά εμάς τους ίδιους και εμείς οι ίδιοι είμαστε εκείνοι που ενεργούμε στην συγκεκριμένη περίσταση. Απ’ την άλλη συγχρόνως, γνωρίζουμε και τον Κόσμο, γιατί αυτό το περιστατικό που διερευνούμε έχει να κάνει με κάποιο πρόσωπο του Κόσμου και του άμεσου περιβάλλοντος μας.

Αυτό είναι και το στοίχημα μας στο Εργαστήριο της Φιλοσοφικής Πράξης: να γνωρίσουμε τον εαυτό μας στον Κόσμο μέσα και όχι αποκομμένοι από αυτόν και να τον αλλάξουμε με αυτόν τον τρόπο μέσα στην καθημερινή μας  Ζωή: Στην Εργασία, τις Οικογενειακές σχέσεις, στον Έρωτα, τις Οικονομικές μας Συναλλαγές.

Και βέβαια εμείς δεν είμαστε ούτε Ψυχοθεραπευτές, αλλά ούτε και Ψυχολόγοι και Ψυχαναλυτές. Ο τρόπος μας και η Μέθοδός μας οδηγεί τον ασκούμενο μέσα απ” την Αυτογνωσία, την Αναγνώριση και την Επιβεβαίωση αυτού που είμαστε, στην Ελευθερία και από εκεί στην Θεραπεία. Διότι δεν μένουμε στην Αναγνώριση και την Επιβεβαίωση αυτού που είμαστε. Σε τι θα μας ωφελούσε αν εξακριβώναμε και επιβεβαιώναμε ότι είμαστε, πχ. αποτυχημένοι? Το ζητούμενο είναι για όλους μας να μην είμαστε αποτυχημένοι… Κι αν ήμασταν σε κάποια περίσταση της ζωής μας να μην είμαστε πλέον στο Μέλλον από δω και μπρος!